Kelebihan Dan Kebaikan Zinc Complex Shaklee


12 Ogos 2014, Selasa
Perbezaan Zinc Shaklee Yang Perlu Anda Tahu
Dirumus dari Zinc glukomat semulajadi bergabung dengan nutrien semulajadi yang lain seperti kalsium dan serbuk alfalfa untuk menghasilkan Zinc yang mudah untuk diserap oleh tubuh kita.
Zinc sesuai untuk pengambilan jangka panjang. Ianya berkesan dalam mengeluarkan logam toksik seperti kadmium dan plumbum dari tubuh.
Manfaat Utama Zinc Shaklee
Mengaktifkan 200 jenis enzim
Zinc berkebolehan menggabung DNA, RNA dan protin, seterusnya merangsang regenerasi sel. Ia juga mengaktifkan lebih 200 jenis enzim di dalam tubuh kita untuk memelihara metabolisma gigi dan pertumbuhan para remaja
Membentuk Kolagen
Membantu pembentukkan protein dan kolagen untuk pertumbuhan  dan perkembangan kulit, kuku dan organ.
Memperbaiki Diabetes
Membantu pengeluaran insulin, mengekalkan fungsi insulin seterusnya memperbaiki diabetes.
Bintik Putih diKuku
Bintik putih dikuku adalah tanda defiensi Zinc yang boleh menyebabkan depresi, lemah daya ingatan, mudah sakit, pemulihan luka yang lambat, pembengkakan prostat, anemia, lemah penglihatan atau hilang daya penglihatan.
Mempertingkatkan Sistem Imun
Membantu pengeluaran kalenjar thymus. Kalenjar thymus mempertingkatkan sistem imun dengan pengeluaran T-cells untuk menentang kanser  dan menghalang infeksi penyakit.
Mempercepatkan Pemulihan Luka
Mempercepatkan pemulihan luka dalaman dan luaran, pemulihan selepas pembedahan, memperbaiki alergi dan bintik dikulit. Hancurkan Zinc dan tabur ke atas luka untuk mempercepatkan pemulihan luka.
Memperbaiki Masalah Prostat
Melindungi kesihatan prostat, memperbaiki dan menyembuh benign protatomegaly dan keadaan kerap kencing. Kajian menunjukkan pengambilan harian Zinc dapat mengurangkan  prostatomegaly/pembengkakan prostat dalam kadar 70%.
Kemampuan Seks Lelaki
Pengambilan Zinc untuk jangka panjang mampu memperbaiki kemampuan seks lelaki, impoten, meninggikan kiraan sperma. Zinc yang secukupnya penting untuk keupayaan seks yang bertenaga.

Ovulasi Wanita
Wanita memerlukan Zinc untuk ovulasi. Zinc juga membantu penguncupan uterus mengembalikan daya ketahannya.
Memperbaiki Radang Kulit
Kajian menunjukkan pengambilan Zinc sebanyak 4 – 8 tablet akan memperbaiki radang kulit seperti acne dan jerawat.
Mengekalkan Deria Bau
Untuk mengekalkan deria bau yang sihat dan sensitif (rasa dan bau)
Zinc Adalah Suatu Khazanah Lelaki
Zinc di dalam prostat lelaki adalah 10 kali ganda dari organ lain. Zinc memainkan peranan penting dalam organ seks lelaki. Defisiensi yang serius akan mengakibatkan masalah seperti kemantangan organ seks yang lambat, impoten, perkembangan yang kecil atau pincang pada testikal, kiraan sperma yang rendah, kemerosotan fungsi seksual, penuaan pra-matang dan gugur rambut. Oleh yang demikian, Zinc amat diperlukan dari remaja hingga ke umur tua.
Nak order Zinc Complex Shaklee? Klik sini
Anda juga boleh baca kelebihan Vitamin Khusus Untuk Lelaki  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *