Month: October 2014

Resepi

Resepi Daging Masak Blackpepper

Hari ini saya akan kongsikan Resepi Daging Masak Blackpepper yang ringkas dan mudah. Untuk mendapatkan daging yang lembut biasanya saya akan beli daging batang pinang. Menu ni antara menu feveret keluarga kami. Nak tahu khasiat lada hitam sila klik Khasiat Lada Hitam Dan Resepi Ibu Berpantang. Bahan-bahan 500gm daging batang pinang dan hiris nipis4 ulas […]

Alfalfa, Makanan Semulajadi Untuk Kekal Sihat

Infused Water Dan Kebaikannya Untuk Detoks Tubuh Anda

Agak-agaknya suka tak tengok gambar ni, berwarna-warni kan meriah dengan pelbagai jenis buah-buahan, saya sendiri adalah penggemar infused water ni, resepi yang selalu saya gunakan ialah hirisan lemon dan halia, sejukkan di dalam peti sejuk, keesokkan paginya minum…..perghh rasanya sangat menyegarkan. Bukan waktu pagi sahaja boleh minum, bila-bila masa pun boleh takde masalah. Apa sebenarnya […]

Ostematrix

Ostematrix Shaklee Membantu Ibu Menyusu

Setiap ibu mengimpikan untuk menyusukan bayi mereka sekurang-kurangnya 2 tahun akan tetapi kadangkala kita tidak dapat menepis suasana persekitaran atau badan kita sendiri untuk meneruskan penyusuan, pelbagai rintangan dan dugaan untuk menyusukan bayi antaranya ialah masalah sakit badan. Masalah sakit badan atau lenguh biasanya berlaku apabila anda menyusukan bayi terutama apabila duduk terlalu lama sehingga […]

Resepi

Resepi Cendawan Kukur Goreng Pedas

Inilah rupanya cendawan kukur atau di Kelantan dikenali sebagai kulat sisir. Cendawan kukur ini banyak tumbuh di batang pokok yang sudah mati terutamanya batang pokok getah yang telah tumbang atau ditebang. Memandangkan sekarang musim hujan cendawan kukur ini banyak dan mudah didapati. Selepas hujan biasanya cendawan ini kembang dan mudah dipetik. Bagaimana saya kenal dan […]

Energizing Soy Protein, Vitamin Untuk ibu Mengandung/Hamil

Manfaat Buah Pisang Untuk Wanita Hamil Dan Resepi Ringkas

Buah pisang ni memang sedap dimakan begitu sahaja dan terdapat pelbagai jenis buah pisang seperti pisang tanduk, abu, rastali, berangan sampaikan saya sendiri pun tak kenal hehe. Anak-anak pun suka makan buah pisang ni. Ianya juga mudah didapati di Malaysia. Secara amnya pisang bebas daripada lemak, kandungan garamnya rendah serta kaya dengan vitamin serta potasium. […]

Resepi

Resepi Urap Ulam Yang Mudah

Saya akan kongsikan Resepi Urap Ulam Yang Mudah, anda boleh gunakan pelbagai ulam yang anda minat samada daun pegaga, daun selom, ulam raja bagi yang tahan rasa pahit boleh cuba dengan pucuk betik. Ikut selera masing-masing la ya. Urap ni makanan orang Jawa, sedap di makan bersama-sama dengan nasi panas, nak buat lauk berpantang pun […]

Menu keperluan pemakanan anak-anak

Menu Untuk Kanak-Kanak Obes

Kanak-kanak yang mengalami masalah obesiti semakin meningkat dan ia berpunca daripada pelbagai faktor. Antara faktor penyumbang ialah pemilihan makanan dan saiz hidangan yang tidak bersesuaian, tidak melakukan senaman atau aktiviti fizikal, faktor keturunan juga kesan daripada penyakit dan penggunaan ubat-ubat tertentu. Antara Tip Menu Untuk Kanak-Kanak Obes  Kurangkan atau sesekali sahaja pengambilan makanan terproses seperti […]

Pengedar Shaklee Shah Alam, Saya dan Shaklee

Pengedar Shaklee Shah Alam

PENGEDAR SHAKLEE DI SHAH ALAM DAN SELURUH MALAYSIA Saya adalah pengedar Shaklee yang sah di Shah Alam dan seluruh Malaysia Jika anda sedang mencari Set Ibu Mengandung ShakleeSet Berpantang ShakleeSet Menyusukan Shaklee Set Sendi Shaklee Set Kecantikan Kulit Shaklee Set Diabetes Shaklee Sila hubungi saya Email: arnisyazila@gmail.comWhatsapp : 010-2995619SMS : 012-2183024 Boleh COD kawasan Shah […]

Vitamin Untuk ibu Mengandung/Hamil

Manfaat Buah Kiwi Untuk Ibu Hamil

Melihat sahaja buah kiwi ni terus rasa masam-masam manis, kalau baru dikeluarkan dari peti sejuk rasanya pasti menyamankan tekak dan terus kunyah sehingga habis, silap haribulan tak cukup 2 – 3 biji, betul tak? Bagi ibu yang hamil, mereka  memerlukan  makanan harian yang mempunyai khasiat yang tinggi, nutrien yang penting dalam makanan harian ialah Vitamin […]

Saya dan Shaklee

Grand Opening Of Home Office Shaklee Malaysia

Hari ini 18 October 2014 merupakan hari bersejarah bagi Shaklee Malaysia  kerana ianya adalah hari perasmian Home Office Shaklee Malaysia yang terletak di Bangunan Pinnacle, Sunway atau hari dipanggil Ribbon Cutting Ceremony. Home office Shaklee Malaysia ini lebih luas dan selesa, mesra kanak-kanak, mesra untuk ibu yang menyusukan bayi, ruang menunggu dan bertemu pelanggan juga […]