Petua Awet Muda Untuk Wanita 40an

Berapa ramai antara kita yang mengambil sarapan secara lengkap setiap hari? Kalau terlewat bangun tidur lagi kelam kabut silap-silap minum air masak pun boleh terlupa. Kalau tanya setiap orang, semua nak awet muda, nak sihat, nak kulit yang cantik akan tetapi kurang rajin nak jaga pemakanan.
Saya akan kongsikan beberapa petua awet muda untuk wanita 40an, amalan yang mudah untuk hidup secara sihat.
Jangan Tinggalkan Sarapan Pagi
Biar bagaimana sibuk sekalipun, peruntukan waktu untuk mengambil sarapan pagi. Mungkin bijirin atau roti atau segelas ESP Shaklee.
Tinggalkan Kasut Tinggi
50 peratus wanita mengalami Osteoperosis berbanding lelaki. Apakah puncanya? Kasut tinggi anda!!. Risau dengan kekurangan kalsium dalam tulang dan anda bukan penggemar susu. Ostematrix Shaklee boleh membantu anda.
Makan Badam
Para penyelidik berpendapat badam kaya dengan polyunsaturated fat. Jadi jangan berlengah lagi!!
Sebiji Oren Setiap Hari
Jika anda mahukan jantung anda terus sihat, amalkan memakan oren sebiji setiap hari, bila-bila masa sahaja anda mahu. Unuk makluman Vitamin C Shaklee mengandungi 7.5 hidangan sebiji buah termasuk kulitnya (500mg). Vitamin C Shaklee mempunyai kemampuan meningkatkan keberkesanan Vitamin C di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi, menentang indeks bakteria dan radikal bebas.
Ketawa
Pastikan anda ketawa bersebab. Mungkin dengan menonton filem komedi, membaca buku cerita lucu mahupun berbual-bual dengan rakan yang suka berjenaka, boleh mengurangkan stres
Jangan berlengah lagi untuk kelihatan lebih muda dan lebih bertenaga walaupun usia sudah memasuki 4 series.
Berminat nak order Vitamin Shaklee, sila hubungi
Email : arnisyazila@gmail.com
Whatsapp/Telegram : 010-2995619

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *