Month: October 2016

Vitamin Untuk ibu Mengandung/Hamil

Tip Elak Muntah Dan Loya Semasa Kehamilan – Penyebab Morning Sickness

Orang kata biasalah awal-awal pregnant rasa nak muntah, tengok semua benda rasa mual. Pendekata semua serba tak kenalah. Hinggakan bau badan suami pun tak suka. Nak buat macam mana kan bukan kita mengada-ngada tapi itulah yang sebenarnya terjadi, bukan dalam kawalan kita. Cuma kita boleh kurangkan rasa mual dan muntah tu dengan beberapa cara. Antaranya […]

Vitamin Untuk ibu Mengandung/Hamil

Tip Elak Muntah Dan Loya Semasa Kehamilan

Ramai yang mengalami masalah alahan semasa trimester pertama kehamilan seperti loya, muntah, pening kepala. Situasi ini biasanya berlaku apabila bangun dari tidur pada awal pagi. Ada juga yang mengalaminya pada waktu petang dan ada juga sesetengah ibu yang mengalami alahan sehingga bersalin. Jika alahan yang dialami terlalu teruk sehingga apa yang dimakan dimuntahkan semula, bayi […]

GLA

GLA Complex Vitamin Untuk Kulit Cantik

Biasanya Set Kecantikan Shaklee yang di cari ialah yang paling hot ESP of coz, selain itu B Complex, Vitamin C dan Vitamin E. Jom kita berkenalan pula dengan GLA Complex. GLA atau Gamma-Linolenic Asid. Kelebihan GLA Shaklee ialah ia mengandungi Vitamin E yang asli. Fungsi GLA Complex yang perlu anda tahu ialah Membantu mengawal dan […]

Omega Guard

Kepentingan DHA dan EPA Kepada Anak-anak Kita

Sering kita terdengar atau terbaca tentang DHA dan EPA, sel-sel otak tengah berhubung. Tapi tahukah anda apa maksud DHA dan EPA ni. Akak akan terangkan tentang DHA dan EPA ni dan kepentingannya kepada anak-anak kita yang tengah membesar. DHA (Asid Dokosaheksaenoat) dan EPA (Asid Elkosapentaenoat) atau lebih  kita kenali sebagai Omega 3 manakala AA (Asid […]

Set Kecantikkan Kulit

Set Jerawat Budget Untuk Remaja

Biasanya umur remaja ni hormonnya tengah bercelaru maklumlah tengah membesar, ada yang muka berjerawat, ada yang mengalami masalah berat badan, ada yang mengalami masalah mengawal emosi. Entri kali ini akak akan kongsikan masalah jerawat dikalangan remaja. Kita taknak lah jerawat yang ada tu berparut seumur hidup walau dah guna pelbagai jenama di pasaran. Sebaiknya kita […]

Set Kecantikkan Kulit

Tip Muka Berjerawat Kembali Cantik – Shaklee Shah Alam

Ramai yang mencari tip untuk penjagaan kulit wajah tapi berapa ramai yang ikut dan konsisten untuk menjaga kulit wajah ? Terutamanya bagi anda yang dihantui masalah jerawat. Akak nak kongsikan dalam entri kali ini bagaimana Carotomax membantu mengatasi masalah jerawat yang anda sedang hadapi. Carotomax adalah campuran unik alpha-carotene, astaxanthin, beta-carotene, lutein, lycopene dan zeaxanthin […]

Vitamin Untuk ibu Mengandung/Hamil

Tip Nutrisi Untuk Ibu Mengandung – Shaklee Shah Alam

Sebagai seorang ibu kita mesti nak berikan yang terbaik untuk anak-anak kita bermula dari kita disahkan mengandung. Bagi ibu-ibu yang baru pertama kali mengandung atau mengandung anak yang seterusnya, akak nasihatkan carilah vitamin yang semulajadi, selamat dan berkesan. Sudah tentu pilihan yang tepat ialah Shaklee. Ramai customer yang mencari akak bertanyakan set ibu hamil ni. […]