Month: March 2017

Set Penjagaan Kulit Enfuselle

Skincare Selamat Untuk Ibu Mengandung Kulit Berjerawat, Berminyak, Kering Dan Sensitif

Teringat dulu masa mengandung, bermula dari anak pertama 17 tahun dulu Kak Arni dah aware tentang penggunaan skincare. Zaman tu belum banyak lagi lambakan skincare di pasaran kecuali di kaunter pasaraya dari jenama yang terkenal. Berbanding sekarang lambakan produk skincare yang  kebanyakkannya skincare dibuat di kilang yang sama, yang berbeza hanya lah label dan bungkusan. […]

Makanan Semulajadi Untuk Kekal Sihat

Kenapa Perlu Ambil Vitamin Walau Dah Ambil Makanan Seimbang

Saya dah ambil makanan setiap hari complete ikut piramid makanan. Semua dah cukup kenapa nak makan vitamin/suplemen lagi. Tak payah la nak membazirkan duit tu. Mungkin dia ingat dia masih lagi hidup di tahun 20an agaknya, tiada pencemaran, tiada radiasi, sayur-sayuran dah buah-buahan tanam tepi rumah tanpa menggunakan racun serangga, ayam ternak sendiri. Ketahuilah bahawa […]

Vivix

Luka Bersalin Cepat Sembuh Dengan Vivix

Ada yang mengadu pada Kak Arni dia tak suka makan jamu atau pil semasa dalam pantang. Lain orang lain situasinya. Tapi dalam masa yang sama dia nak luka dia cepat sembuh, badan bertenaga dan dapat menyusukan baby. Tidak dinafikan memang ada yang langsung tak makan sebarang suplemen semasa dalam pantang, luka memang sembuh tapi akan […]

Resepi

Resepi Roti Jala Yang Lembut Dan Mudah

Frankly speaking dulu-dulu memang tak rajin nak buat roti jala, pada Kak Arni macam leceh je nak membuatnya .. hehe M nya tu besar sangat . Bila anak-anak dah semakin membesar terutamanya semasa cuti sekolah, yang mana asyik lapar je. Mommy pun kena rajinlah kan syarat-syaratnya ialah resepi tu kena mudah dan ringkas dan bahan-bahannya […]

Energizing Soy Protein

Vitamin Untuk Motivasi Diri , Vitamin Untuk Yang Selalu Stress

Perasaan down, rasa kurang motivasi , kejap kejap lapar, asyik mengantuk je, kurang fokus, asyik rasa nak marah je tu puncanya ada sesuatu yang kurang dalam badan kita. Situasi ini berkait rapat dengan kekurangan aktiviti neurotrasmitter dalam otak kita. Neurotrasmitter maksudnya ialah pindahan maklumat antara sel-sel dalam otak. Penting bagi kita menjaga neurotrasmitter supaya ianya […]

Resepi

Resepi Oreo Cheese Cake Tak Perlu Bakar Mudah Dan Ringkas

Buat peminat cheese cake, mesti suka kan dapat resepi yang mudah dan ringkas. Sedap pun sedap, jimat belanja. Kak Arni nak kongsikan resepi ni khas buat peminat cheese cake. Resepi sangat sesuai untuk Kak Arni yang takde kemahiran mem “baking” Bahan-bahan Yang Diperlukan Bahan-bahan; Icing sugar (3 sudu besar)Whipping cream dairy (200ml)Cream cheese (100g, nak […]

Cinch

Cinch Untuk Yang Teringin Nak Sado Tapi Malas Nak Workout

Man Vs Wild, kuat makan tapi malas bersenam bilanya nak sado? 🙂 Kak arni suggest Cinch untuk kaum Adam yang mempunyai ciri-ciri berikut 1. You busy takde masa nak workout, malas nak exercise dengan 1001 alasan so Cinch adalah pilihan yang terbaik. Sebab bila uolls consume Cinch automatik perut tu rasa full, bila makan tengahari […]

Uncategorized

Primaland Port Dickson Resort & Convention Centre

Memandangkan minggu hadapan ialah cuti sekolah sepatutnya entri ni dah lama Kak Arni nak kongsikan tapi disebabkan terlalu banyak agenda yang perlu diselesaikan entri dah tertangguh ewah 🙂 Primaland Port Dickson Resort & Convention Centre of coz la terletak di Port Dickson cuma ia agak jauh dari bandar Port Dickson. Kami pilih Primaland kerana tertarik […]

Nutriwhite

Tip Merawat Wajah Agar Tidak Kusam – Nutriwhite Shaklee

Semua orang nak kulit yang cantik, halus, mulus, flawless tapi dalam masa yang sama selalu tak sempat nak tengok kulit muka sendiri ditambah pula dengan suka makan makanan yang merapu, kurang minum air kosong, pengambilan makanan yang kurang buah-buahan dan sayur-sayuran. Entri kali ini Kak Arni akan kongsikan Tip Merawat Wajah Agar Kulit Tidak Kusam. […]