Month: October 2017

Energizing Soy Protein

Bagaimana Mengatasi Rambut Gugur Dan Mudah Letih

Selalu kan dengar keluhan rambut asyik gugur je, penat yang luar biasa lebih-lebih lagi yang bekerja dan dalam masa yang menguruskan anak-anak sampai kadangkala tak sempat nak  uruskan diri sendiri. Bila makan minum tak berjaga/terlupa akibatnya badan masuk angin, gastrik melanda, jerawat pun datang menyinggah jenis yang singgah lama-lama dan tak nak beredar. Bila dah […]

Resepi

Sambal Tumis Ikan Sardin Yang Mudah

Bila cuti sekolah anak-anak memang akan sentiasa kelaparan, kadang-kadang tu sampai kekeringan idea nak masak apa. Seboleh mungkin Kak Arni akan memasak dan kalau tak sempat memang akan keluar mencari kudap-kudapan. Masak nasi dan lauk pauk memang wajib terutamanya waktu tengahari , time lapar ialah waktu petang hingga malam. Seperti kita sedia maklum, zaman sekarang […]

Resepi

Kari Ikan Merah Yang Sedap

Kenapa Kak Arni suka share resepi dalam blog? Walaupun resepi yang Kak Arni share adalah resepi yang simple-simple sahaja tapi resepi inilah yang selalu Kak Arni masak di rumah. Mungkin akan datang bila Kak Arni  dah takde dan anak-anak teringin nak makan boleh lah mereka refer ke sini je. Kari Ikan Merah Bahan-bahan : 1 […]

Energizing Soy Protein

5 Sebab Lelaki Perlukan ESP

ESP memang sinonim dengan wanita akan tetapi golongan lelaki pun boleh minun ESP. Golongan lelaki yang mana perlukan ESP? 1. Pelajar yang perlu bergegas ke kelas di waktu pagi ESP ni cara penyediaan dia mudah sahaja. Kak Arni faham lelaki ni kan dai tak suka perkara yang renyah, so dia hanya perlu bancuh ESP, mix […]

Sembang Santai

FOREST CITY JOHOR – Tarikan Terbaru Di Johor

Selain dari Legoland, Hello Kitty ada tarikan terbaru di Johor iaitu Forest City. Ada sahabat yang dah pernah ke sana? Kak Arni belum  menjejakkan lagi kaki ke Forest City. Tapi InShaaAllah suatu hari nanti nak ke sini juga tempat terbaru di Johor. Walaupun orang Johor tapi memandangkan dah duduk di Selangor kalau nak ke sana […]