Mengatasi Ketagihan Merokok Dengan Cara Yang Sihat – Gritz Aromatheraphy Shah Alam

Untungnya ada solusi cara sihat dan alamai untuk hentikan merokok ni – Marhan Jalil, Pemain Hoki Malaysia.

Terdapat dua minyak pati utama dalam formulasi untuk inhaler – No Smoking by Gritz Aromatheraphy iaitu Black Pepper dan Clove bertujuan membantu ‘Good Smokers’ berhenti merokok dan memerangi pengambilan nikotin dengan cara sihat dan alami.

Banyak kajian dan juga penyelidikan menunjukkan kedua-dua EO ini mempunyai keupayaan untuk membantu mereka mengatasi tabiat merokok. Ramai yang telah berjaya berhenti merokok selepas menyedut EOs tersebut yang menyebabkan kesan pemanasan dalam saluran pernafasan dan dada yang serupa dengan pengalaman merokok.

Sensasi inilah yang menghalang keinginan merokok dan seterusnya membantu perokok untuk berhenti.

Oleh itu, banyakkanlah pengambilan air putih dan ambil makanan yang tinggi antioksidan bagi membantu mempercepat proses detokfikasi nikotin dari tubuh.

Selain dari itu dalam masa yang sama, minyak-minyak pati dalam inhaler ini juga membantu mengatasi kesan akibat dari ketagihan merokok dan nikotin seperti demam, menggigil, resah gelisah, hilang selera makan, kebimbangan, kemurungan, kurang tumpuan, masalah jantung, mudah penat dan peningkatan berat badan.

Yang paling penting ialah MINDSET diri sendiri. Kalau perokok sendiri guna apa kaedah sekalipun, jika tiada inisiatif untuk berhenti maka ianya tidak akan berhasil.

Say No to Smoking and keep hidu-hidu je 🙂

Feel free to whatsapp Kak Arni 010-2995619

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *