Category: 4 Set Penyusuan Yang Popular

4 Set Penyusuan Yang Popular

Anda Ibu Bekerja Dan Menyusu Tetapi Mempunyai Masalah Menyediakan Stok..Ikuti Kisah Berikut

Ibu Yg PANIK Nak Tambah Susu Badan; Hingga Sanggup…. from iReach HD on Vimeo. Bagi ibu bekerja dan masih menyusukan bayi, pelbagai masalah, persoalan yang timbul dalam menjayakan penyusuan sekurang-kurangnya 6 bulan pertama dan sebaik-baiknya adalah sehingga 2 tahun menyusukan bayi. Mungkin anda telah menggunakan pelbagai cara tetapi masalah yang sama tetap berulang. Dengan menonton […]

4 Set Penyusuan Yang Popular

Pil Perancang Boleh Keringkan Susu

Selepas kita melahirkan dan menyusukan bayi kadangkala kitaran haid tidak menentu dan mesti ramai yang risau kan kemungkinan anda mengandung lagi. Eh saya pun pernah mengalaminya dan setiap kali risau tu mesti akan beli alat menguji kehamilan :). Untuk menjawab persoalan adakah pil perancang boleh keringkan susu, saya kongsikan beberapa faktor  kenapa kitaran haid akan […]

4 Set Penyusuan Yang Popular, Tip Menyusu Hingga Berjaya

Vitamin Shaklee Untuk Ibu Menyusu Dan Akibatnya

Sepanjang tempoh kehamilan kebiasaanya doktor akan membekalkan vitamin untuk ibu hamil atau kita akan mengambil set Vitamin Ibu Mengandung Shaklee yang mengandungi folik asid, multivitamin dan kalsium setiap hari, bagi memastikan tahap kesihatan diri dan bayi dalam kandungan  berada dalam keadaan memuaskan. Semasa berpantang pula akan makan Set Berpantang Shaklee atau mengambil jamu. Bagaimana pula […]

4 Set Penyusuan Yang Popular, Pembedahan Caeserian, Set Berpantang/Set Bersalin

Pembedahan Caesarean – Set Bersalin Shaklee

Saya merupakan ibu yang bersalin secara pembedahan caeserean sebanyak 3 kali, ramai sahabat saya juga bersalin secara pembedahan caeserean samada 1 kali, 2 kali, 3 kali dan ada juga yang sudah  4 kali caeserian. Untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang Pembedahan Caesarean, apakah risiko dan kebaikannya anda boleh rujuk sini Bagi yang dah bersalin secara […]

4 Set Penyusuan Yang Popular, Tip Menyusu Hingga Berjaya

Khasiat Susu Ibu Kepada Bayi

Umum mengetahui banyaknya  khasiat susu ibu kepada bayi yang baru dilahirkan, dalam masa yang sama ramai juga ibu yang kurang ilmu dengan susu ibu terutamanya ibu yang pertama kali melahirkan cahayamata. Sokongan dari ahli keluarga juga diperlukan untuk membantu ibu-ibu yang baru melahirkan bayi agar dapat menyusukan bayi mereka sepenuhnya dengan susu badan untuk 6 […]

4 Set Penyusuan Yang Popular, Testimoni, Tip Menyusu Hingga Berjaya

Vitamin Untuk Ibu Menyusu

Assalammualaikum dan Selamat PagiMulakan hari anda dengan senyuman, semoga ianya memberi cas-cas yang positif kepada kita sepanjang hari. Untuk ibu2 atau bakal ibu yang menyusukan anak, cuba elakkan stress kerana ia boleh mengganggu pengeluaran susu, makan makanan yang seimbang, pengambilan vitamin membantu menampung mana2 kekurangan dalam pengambilan makanan harian. Antara testimoni yang gembira dengan pengambilan […]

4 Set Penyusuan Yang Popular, Testimoni

Vitamin Ibu Menyusu Di Bulan Puasa

Belum terlewat bagi sesiapa yg nak order set menyusu semasa bulan puasa. InshaaAllah set ini boleh membantu ibu yang menyusu. Ikuti kisah testimoni daripada seorang suami yang melihat keberkesanan set ini kepada isteri beliau.KISAH IBU MENYUSU YANG BERPUASATahun lepas, first time isteri saya puasa sambil menyusukan anak sulung kami.Sangat mencabar!Jam 4 petang dah tak larat […]