Category: Uncategorized

Uncategorized

Primaland Port Dickson Resort & Convention Centre

Memandangkan minggu hadapan ialah cuti sekolah sepatutnya entri ni dah lama Kak Arni nak kongsikan tapi disebabkan terlalu banyak agenda yang perlu diselesaikan entri dah tertangguh ewah 🙂 Primaland Port Dickson Resort & Convention Centre of coz la terletak di Port Dickson cuma ia agak jauh dari bandar Port Dickson. Kami pilih Primaland kerana tertarik […]

Uncategorized

Bisnes Online Shaklee Untuk Surirumah – Shaklee Shah Alam

Bisnes Online Shaklee untuk surirumah nak tambah pendapatan dan nak kaya 🙂 Jangan pandang sebelah mata ya pada surirumah yang bisnes Shaklee secara online. Bagaimana bisnes online Shaklee boleh bagi anda pendapatan yang besar. Kebanyakkan surirumah yang serius dengan bisnes online Shaklee sedang menikmati pendapatan bulanan yang mencecah 5 – 6 angka selepas mereka mengambil […]

Uncategorized

Shaklee First Aid Di Rumah – Shaklee Shah Alam

Kalau nak diikutkan semua vitamin Shaklee nak letak sebagai first aid di rumah. Tapi yang ni memang wajib ada kat rumah dan banyak sangat membantu disaat-saat kecemasan. Contohnya Vitamin E tu, kita mak-mak ni kan rajin memasak dah level wajib memasak setiap hari, ada satu hari tu masa tengah syok menggoreng sotong tetiba minyak meletup, […]

Uncategorized

Makanan Yang Perlu Dielakkan Ketika Berpantang – Set Ibu Berpantang Shaklee

Ada yang mengambil ringan dengan makanan yang diambil semasa berpantang, sedangkan dalam tempoh 44 hari berpantang (mengikut petua melayu) merupakan perkara yang penting dan perlu diambil berat bagi memastikan ibu benar-benar sihat. Makanan Yang Perlu Dielakkan Ketika Berpantang – Set Ibu Berpantang Shaklee Sayur-sayuran Sayur-sayuran dan tumbuhan menjalar, sejuk dan berangin seperti kangkung, pucuk ubi, […]

Uncategorized

Tip Dan Cara Mengatasi Gemuk Air

Gemuk air, gemuk daging, gemuk angin pun ada pelbagai gelaran diberi untuk membezakan keadaan tubuh badan kita yang semakin mengembang. Saya akan kongsikan entri apa itu gemuk air, punca dan akibat retensi air. Apa itu Gemuk Air? Ramai dikalangan kita dikategorikan sebagai gemuk air. Bukan .. bukan ,,, jangan takut dan terus tak nak minum […]

Uncategorized

Tip Dan Cara Untuk Elakkan Keputihan Berterusan

Keputihan adalah suatu keadaan yang tidak selesa kepada wanita. Hampir semua wanita akan mengalaminya dan ianya menjadi lebih teruk lagi jika keputihan ini menimbulkan bau sehingga anda terpaksa menukar pantyliner dengan kerap. Keputihan adalah suatu keadaan dimana cairan atau lendir yang keluar daripada liang faraj (vagina) selain daripada darah haid yang dialami oleh wanita. Keputihan […]

Uncategorized

Ibu Yang Menyusukan Rawat Selsema Secara Alami

Bagi ibu yang menyusukan bayi, kita tidak boleh mengambil sebarangan ubat jika kita menghidap penyakit biasa seperti demam, batuk dan selsema. Bukan apa dibimbangi jika ubat yang kita ambil boleh memberi kesan kepada bayi kita, begitu juga jika kita sedang hamil. Jangan risau ya para ibu, kerana terdapat pelbagai alternatif  lain untuk merawat selsema yang […]

Uncategorized

Panduan Memilih Pengasuh Yang Baik Dan Penyayang

Kelebihan seorang wanita ialah dia boleh buat pelbagai kerja dalam satu masa dan kebiasaannya juga kita sebagai ibu yang akan memilih pengasuh yang bersesuaian dengan anak kita, sebab apa? Sebab naluri kita sebagai wanita. Kita, wanita sememangnya hebat dan istimewa. Kenapa Emak Yg Sibuk Jaga Anak Pun Mampu Buat Bisnes. from iReach HD on Vimeo. […]