Category: Vitamin B Complex

Omega Guard, Ostematrix, Vitamin B Complex

Punca Tangan Menjadi Kebas Dan Rawatan

Jari jemari kita yang mulus tu memang tidak pernah berhenti bekerja tidak kira samada anda seorang pekerja mahupun surirumah. Apatah lagi jika anda seorang guru, tukang masak, blogger, wartawan ataupun penulis. Jari tu berehat semasa kita tidur itupun kalau tak mengigau malam-malam skrol whatsapp yang berderet-deret tu 🙂 Bila tangan kita sudah terlalu penat dia […]

Vitamin B Complex

Kebaikan Vitamin B Complex Shaklee

Tv di rumah sedang mengalami kerosakkan selepas 10 tahun digunakan, maka terlepaslah beberapa episod Mentalist di FOX, hmm it’s  ok takpe la hantar sementara ke kedai untuk dibaiki, akan tetapi kalau Unifi down atau slowwww sangat huish tak senang duduk di buatnya diibaratkan tidur tak lena, makan tak kenyang, mandi tak basah dah macam orang […]

Vitamin B Complex, Vitamin Untuk ibu Mengandung/Hamil

Vitamin Untuk Hamil – Folic Asid

Setiap kali mengandung ketiga-tiga orang anak saya, doktor akan membekalkan Folic Asid, masa ni tak kenal lagi vitamin Shaklee, kalau dah kenal of coz saya akan mengambil Shaklee. Bagi yang baru mengandung pasti ingin tahu kebaikan Folic Asid betul tak? Kepentingan Folic Asid kepada wanita yang mengandung dapat mengurangkan risiko untuk mendapat bayi yang menpunyai […]

Vitamin B Complex, Vitamin Untuk ibu Mengandung/Hamil

Ultrasound

Setiap kali pregnant, soalan yang biasa ditanya dah scan? Baby boy or girl? Kebanyakkan ibu bapa teruja untuk menjalani uijian ultrasound sebaik disahkan hamil kerana mereka ingin mengtahui jantina anak yang bakal lahir. Pengalaman saya sendiri selain dari untuk mengetahui jantina anak, ingin tahu juga keadaan kesihatan perkembangan anak dalam kandungan. Selain untuk mengetahui jantina […]

Vitamin B Complex

Vitamin B Penting Untuk Kesihatan Yang Baik

Adakah anda mendapat vitamin B yang mencukupi? Tekanan harian, tabiat pemakanan yang tidak sihat dan sesetengah bahan ubatan boleh meningkatkan risiko kekurangan bekalan vitamin B anda. Justeru itu, vitamin B merupakan keperluan asas dalam diet sihat kita.B yang Lengkap dan SeimbangB Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu […]

Vitamin B Complex

Sihat Dengan B Complex

Apa khabar semua hari ini? Cuti 3 hari tidak terasa kerana penuh dengan jemputan “open house” Alhamdullilah, bulan Syawal pun sudah berakhir 🙂 Hari ini saya akan berceloteh tentang akibat kekurangan Vitamin B di dalam badan kita. Tahukah anda jika anda mendapati ada rekahan dan rasa pedih pada tepi bibir anda, bermakna anda kekurangan Vitamin […]